Facebook
Twitter
WINTERCOMPETITIE

Updat 18 december 2020
 

De huidige coronamaatregelen verbieden competitiesport al zeker tot 15 januari 2021 waardoor tot dan een verderzetting van onze wintercompetitie niet aan de orde is. Bovendien is een eventuele versoepeling van de maatregelen afhankelijk van de epidemiologische situatie, die momenteel alles behalve gunstig evolueert.

 

De voorzichtige planning voor de heropstart van de amateursport vanaf midden januari die door de Vlaamse Sport Federatie in samenwerking met minister van Sport, Ben Weyts, en virologen werd aangekondigd, zal in verschillende fases verlopen en zich in eerste instantie focussen op het outdoor sporten. Het is dus nog maar de vraag wanneer er enigszins sprake zal zijn van een heropstart van het indoor sporten.

 

Het mag duidelijk zijn dat we momenteel geconfronteerd worden met een uitzichtloze situatie voor een eventuele heropstart van onze wintercompetitie binnen afzienbare tijd.

Wegens gebrek aan perspectief voor een volwaardige opstart van het alternatieve competitieformat heeft het Bestuursorgaan van de PFV op woensdag 16 december dan ook unaniem besloten om over te gaan tot een algemene afgelasting van de wintercompetitie 2020/2021.

 

Vanuit de PFV volgen we de situatie uiteraard op de voet. Eventuele versoepelingen zullen getoetst worden aan onze specifieke sportsituatie waarna er binnen het Bestuursorgaan zal bekeken worden of er op provinciaal niveau al dan niet activiteiten of een alternatieve competitie aan onze leden kan aangeboden worden.

 

Het spreekt voor zich dat wij u verder op de hoogte zullen houden bij eventuele wijzigingen die voor onze sport van toepassing zijn.

Ondertussen blijven we alle petanqueliefhebbers op het hart drukken om alle maatregelen maximaal te blijven respecteren. De maatregelen zijn streng en wegen zwaar op ons ‘sporthart’, maar enkel wanneer we deze met z’n allen verstandig opvolgen, dragen we bij in de strijd tegen het virus.

 

Draag zorg voor jezelf en elkaar! Hou het gezond!

 

Het voltallig PFV-bestuur

 

Na veelvuldig en grondig overleg werd door het Bestuursorgaan van de PFV een beslissing genomen met betrekking tot het format voor de wintercompetitie 2020/2021.

 

12 oktober 2020 : code oranje - wintercompetitie ´ON HOLD´

De overheid schakelt vanaf 14 oktober naar ´code oranje´. Deze code kreeg een update op 12 oktober. DOWNLOAD
PFV zet de wintercompetitie ´ON HOLD´ en past richtlijnen aan voor activiteiten in clubverband. Lees hier
 
Opstart in code geel

Uiteraard werd bij het vormgeven van dit format rekening gehouden met de huidige epidemiologische situatie en de daaraan verbonden richtlijnen uit de ‘leidraad sport en corona - CODE GEEL’, de ‘leidraad voor een verantwoorde heropstart van de sportsector’ en de geldende protocollen.
 
Downloads
1. Speeldagen - ´code geel´: klik hier
2. Kalender Afdeling A - ´code geel´: klik hier
3. Kalender Afdeling B - ´code geel´: klik hier
 
 
Bekijk hieronder het draaiboek met beschikbare downloads dat van toepassing is in ´code geel´.
Nieuwe maatregelen vanaf 14 oktober

Het coronavirus is opnieuw aan een snelle opmars bezig en spreidt zich als een olievlek uit over Vlaanderen. Omdat er in vergelijking met andere geledingen in de samenleving in de sportsector meer kansen zijn voor de verspreiding van het virus besliste Vlaams minister van Sport, Ben Weyts,...

Draaiboek Update

Naar aanleiding van de blijvende toename van het aantal besmettingen en de verontrustende epidemiologische situatie in België werden de afgelopen dagen op nationaal en lokaal enkele nieuwe, stengere coronamaatregelen aangekondigd. Een overzicht van deze maatregelen die betrekking hebben op onze sport(clubs) en de gevolgen ervan op de competitie kan u hieronder raadplegen en een aangepast draaiboek d...
Draaiboek code geel

Met dit format heeft het bestuur van de Petanque Federatie Vlaanderen de bedoeling om een veilige competitie in te richten binnen de mogelijkheden van de overheidsmaatregelen, waarbij we zo veel mogelijk competitieve PFV-leden competitie kunnen laten spelen en iedere club, klein of groot (in de breedste zin van het woord), de kans geven om deel te nemen.
 
Met...
Publiekscapaciteit

Om binnen de regels van de richtlijnen van de overheid te werken hebben de clubs hun publiekscapaciteit voor supporters berekend. Dit document wordt geupdate wanneer nieuwe informatie wordt toegestuurd.
 
DOWNLOAD :  capaciteit clubs  (versie 08/10/2020)
Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen in verband met de wintercompetitie - opstart in code geel. Op heel wat vragen kan men het antwoord terugvinden in het draaiboek.
  • Tui 150x
  • jartazi
  • Tui
  • jartazi 150x25
  • Tui
De Petanque Federatie Vlaanderen VZW heet u welkom.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Petanque Federatie Vlaanderen VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@pfv.be
© 2012-2021 Petanque Federatie Vlaanderen VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions