Facebook
Twitter
U bent hier: Jeugd » Vier Federatietornooi
Vier Federatietornooi

Het 4-federatie tornooi is een jaarlijks internationaal tornooi tussen miniemen, cadetten en junioren van het Noord-Franse departement (Comité Nord), de Waalse federatie (FBFP), de Nederlandse federatie (NJBB) en de Vlaamse federatie (PFV).
 
Iedere federatie heeft per categorie 2 ploegen. Elke ploeg speelt binnen haar categorie 3 ronden, telkens tegen een ploeg van de andere 3 federaties. Tijdens de 4de en laatste ronde wordt tenslotte gespeeld voor de plaatsen. Met andere woorden, de 2 best geklasseerde ploegen spelen tegen elkaar voor plaats 1 en 2, de 2 daaropvolgend geklasseerde ploegen spelen voor plaatsen 3 en 4, enzoverder tot en met plaatsen 7 en 8.
 
Uit al deze resultaten wordt vervolgens een eindklassement gemaakt per federatie.
 
Het 4 federatie wordt normaliter telkens de eerste zondag van de maand juli georganiseerd door één van de 4 deelnemende federaties. Hiertoe is een rotatiesysteem opgesteld waarbij iedere federatie in een cyclus van 4 jaar aan bod komt voor de organisatie.
Zo was in 2013 de PFV aan de beurt, dit jaar de NJBB en trekken we in 2015 naar onze Waalse vrienden. De editie in 2016 zal dan doorgaan in Noord-Frankrijk, waarna de cyclus opnieuw begint.
2019

Op zaterdag 29 juni vond het 4-federatie tornooi plaats in een bloedheet Tertre.
 
De resultaten van dit mooie internationale jeugdtornooi kan je hier raadplegen: algemeen eindklassement -
2018

Op zaterdag 24 juni 2018 vond het tornooi plaats te Nieuwegein (Nederland).
 
Ons PFV-team behaalde de derde plaats. Bekijk het klassement: LINK
 
PFV selectie zag er als volgt uit:
 
2017

RESULTAAT 2017
 
 
2015

Verschroeiend heet in de voormiddag en kladdernat in de namiddag... onze jeugdspelers en coaches moesten uiteenlopende, haast extreme weersomstandigheden trotseren tijdens het 4-federatie tornooi te Haccourt.
 
Voor het zoveelste jaar op rij - we zijn in de loop der jaren de tel kwijt geraakt - eindigde de Noord-Franse jeugd op de eerste plaats. Bovendien met een heel uitge...
2014


Voor de 11de editie van het 4-federatie tornooi was het verzamelen geblazen in Nieuwegein (nabij Utrecht), Nederland.

Na enkele jaren ´tevreden´ te moeten zijn met 3de en 4de plaatsen, hebben onze jeugdspelers deze editie een collectief sterke prestatie neergezet met een welverdiende algemene 2de plaats tot gevolg.
De Noord-Franse delegatie was opnieuw de sterkste van het g...
2013


Op zondag 7 juli 2013 werd voor de tiende keer het "4 Federatietornooi" georganiseerd.  Dit internationaal jeugdtoernooi werd opgericht in 2004 en naast de Petanque Federatie Vlaanderen zijn FBFP ( Fédération Belge Francophone de Petanque ), Comité Nord ( Frankrijk ) en de NJBB ( Nederlandse Jeu de Boules ) lid. Om de beurt organiseren deze federaties...
  • Tui 150x
  • jartazi
  • Tui
  • jartazi 150x25
  • Tui
De Petanque Federatie Vlaanderen VZW heet u welkom.
Algemeen
Extra
Contacteer ons
Petanque Federatie Vlaanderen VZW
Zuiderlaan 13
9000 Gent (BE)
info@pfv.be
© 2012-2022 Petanque Federatie Vlaanderen VZW | Privacy
Produced by NetQue: E-Business Solutions